fbpx

Veteranbilsrally 2024

KLASSISKA LERGÖKARALLYT

Lergökarallyt arrangeras Lördag 17 Augusti 2024

 Södra Sveriges största veteran, mc, sportbil & samlarbilsrally

Samarbetspartners

Välkommen att deltaga i Lergökarallyt Lördag 17 Augusti 2024! Ett rally som går från Ängelholm till Landskrona. 

 

Lergökarallyt är ett av Södra Sveriges största veteran & sportbilsrally. Alla entusiastbilar är välkomna oavsett årsmodell. Över 350 fordon kommer årligen till Lergökarallyt där målgång sker under Vallåkraträffens lördag på Enoch Thulins flygplats. Sundets Pärla veteranlastbilsträff kommer även att gå parallellt med Lergökarallyt. Numera är lördagen dessutom något av en klassikerdag med mängder av fina bilar, även sportbilar och jänkare från förr finns till beskådan.  Välj om du vill ställa ut din bil och åka direkt till träffområdet eller om du vill deltaga i Lergökarallyt.

Anmälan är öppen!

 

Följ Lergökarallyt via facebook!

Film från Lergökarallyt

Vad är ett Veteranbilsrally?

Ett veteranbilsrally är en evenemang där ägare av veteranbilar samlas för att köra en gemensam rutt, vanligtvis genom landskapet eller genom olika städer eller platser. Dessa rallyn är ofta tillfällen för entusiaster att visa upp sina älskade veteranbilar och för allmänheten att beundra dem.

I ett typiskt veteranbilsrally samlas deltagarna på en förbestämd plats där de får en karta eller en ruttbeskrivning. Sedan följer de den angivna rutten, ibland med checkpoints där de kan få stämplar eller andra bevis på att de har passerat. Det kan också finnas olika utmaningar längs vägen, som frågesporter eller små tävlingar, för att göra evenemanget mer interaktivt och roligt för deltagarna.

Veteranbilsrallyn kan vara allt från små lokala arrangemang till stora internationella evenemang som lockar hundratals deltagare och tusentals åskådare. Oavsett storlek är syftet oftast att främja bevarandet av veteranbilar, dela passionen för historiska fordon och njuta av gemenskapen med likasinnade entusiaster.

Gör en weekend!

Läs mer här!  

Anders ”Puppan” Hansson presentatör vid starten!

Anders ”Puppan” Hansson känd från Ängelholms Revyn, där han fått tusentals folk att skratta kommer att medverka som speaker av rallyt vid starten på Finnvedens Lastvagnar, Åkerslundsgatan 46 Ängelholm. Avfart 35 från motorvägen.

Aktiviteter vid målgången på Enoch Thulins flygplats

1 kilometer lång företagsgata

Passa även på att fynda på den 1 kilometer långa företagsgatan. Flera av landets ledande företag inom bilhobbyn finns på plats och har försäljning till bra priser.

Sundets Pärla – Veteranlastbilsträff

Skandinaviens största veteranlastbilstidning Klassiska Lastbilar som är arrangör välkomnar alla bilar till och med 1992 års modell. Årets runda startar i Ängelholm. En del av Lastbilarna kommer att presenteras vid starten men också vid målgången på Vallåkraträffen. Det kommer att bli frågor på vägen under den fina rundan i NV-Skåne. Se alla fina pärlor vid målgången.

Take a bite! - Njut av god mat på mattorget

Alla måste vi äta eller hur? Motorer och god mat tycker vi hör ihop. Kom och njut av mat och dryck från flera olika foodtrucks och restauranger.

The Keyman - Tillverkar nycklar till alla bilmodeller på plats

Bilsport Classic Hot Rod Parade & Show

Missa inte Bilsport Classic Hot Rod Parade & Show! Alla fina Hot rods kommer att parkera längs med hela flygrakan.

ENOCH THULINS FLYGPLATS

RIng oss

070-5500014

KONTAKTA OSS VIA MEJL

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna om Lergökarallyt. Fyll i ditt namn och din E-postadress här intill.